"Barbie" Gibi, Oyuncaklardan Esinlenen 10 İlgi Çekici Film!

"Barbie" filminin vizyona girmesine günler kalmışken oyuncuklardan esinlenen 10 ilgi çekici filmi bir araya getirdik!

Mattel'in ünlü oyuncak bebeği Barbie'den yola çıkan "Barbie" filmi senenin en merak edilen yapımlarından. Greta Gerwig'in yönetmen koltuğunda oturduğu, Margot Robbie ve Ryan Gosling gibi yıldızların başrolünde olduğu film bu Cuma sonunda vizyona girecek. Biz de bunu fırsat bilip oyuncuklardan esinlenen filmlere bir göz attık ve ilgi çekici 10 tanesini listeledik. 

Keyifli seyirler!

1. Lego Filmi

Orijinal İsmi: The Lego Movie

Süre: 100dk
Yapımı: 2014 - ABD , Avustralya , Danimarka

Film, sıradan, kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet adlı karakterin, yanlışlıkla dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınması konu ediliyor.

2. Oyuncak Hikayesi

Orijinal İsmi: Toy Story

Süre: 81dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Lasseter
Yapımı: 1995 - ABD

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

3. Transformers

Orijinal İsmi: Transformers

Süre: 144dk
Yönetmen: Michael Bay
Yapımı: 2007 - ABD

Çok uzun zaman önce, çok uzaklardaki Cybertron gezegeninde bir savaş başlamak üzeredir. Burası başka yapılara bürünebilen robotların dünyasıdır. Her yerde olduğu üzere bu gezegende de robotlar da iyiler ve kötüler olarak ayrılmaktadırlar. Kendilerince başka amaçlar uğrunda mücadele eden bu transformerlar, gezegenin yakıtı biterken uzay ortamındaki diğer yakıt kaynaklarının arayışına girerler. Hal böyleyken bu arayış onları Dünya’ya kadar yönlendirecektir. İstedikleri anda arabaya, gemiye ya da uçağa dönüşebilen bu robotlar, bu kez Dünya’yı ele geçirmek için savaş açacaklardır. Elbete bu savaşı başlatanların tam karşısında iyi huylu robotlar baş rolde olacaklardır. Pearl Harbor, Ada gibi kült ve bütçesi büyük filmlerin üstesinden gelmiş olan Micheal Bay, bir başka unutulmazı izleyicisi ile buluşturmak üzere kolları sıvamış bir yönetmen konumunda.

4. İpucu

Orijinal İsmi: Clue

Süre: 94dk
Tür: Gerilim , Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Jonathan Lynn
Yapımı: 1985 - ABD

6 misafir anonim biri tarafından tuhaf bir konakta akşam yemeğine davet edilir. Fakat ev sahibi öldürüldükten sonra misafirlerin, evin çalışanları ile kafa kafaya verip katilin kim olduğunu bulmaları gerekir. Film, "Cluedo" isimli masa oyunu baz alarak yaratılmıştır.

5. Troller

Orijinal İsmi: Trolls

Süre: 92dk
Yönetmen: Mike Mitchell , Walt Dohrn
Yapımı: 2016 - ABD

Kendilerine ait kasabada mutlu ve dünyadaki diğer tehlikelerden uzak bir hayat süren 'Troll' adlı minik yaratıklar, Bergen adlı kocaman ve ancak bir Troll yediğinde kendini iyi hissedebilecek başka yaratıklarla karşılaştıklarında tamamen yok olma tehlikesiyle karşılaşırlar. Kasabanın işgal edilmesinin ardından kendilerini son anda kurtarabilen, bir Troll için bile fazla neşeli ve iyimser Puppy ile son derece titiz ancak karamsar Branch, hiç uyuşamasalar da mecburiyetten maceralı bir yolculuğa birlikte adım atacaktır.

6. Çılgın Marslılar

Orijinal İsmi: Mars Attacks!

Süre: 106dk
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: Len Brown , Woody Gelman
Yapımı: 1996 - ABD

Dünyaya saldırmanın zevkli olacağı konusunda fikir birliğine varmış görünen marslılar eğlence yaşamak için dünyadaki tüm binaları yıkmakta ve üstelik onlarla fotoğraf bile çektirmektedirler. Bu çılgın, büyük kafalı uzaylı yaratıkları biri durdurmazsa dünyayı yerle bir edeceklerdir!!

7. Amerikalı Bir Kız

Orijinal İsmi: Kit Kittredge: An American Girl

Süre: 101dk
Tür: Aile , Dram , Gizem , Komedi
Yönetmen: Patricia Rozema
Yapımı: 2008 - ABD , Kanada

10 yaşındaki Kit, ailesiyle Ohio’da yaşamaktadır ve Büyük Bunalım döneminde yetişmektedir. Kit, yazmaya tutkundur ve bir gün bir gazetede yazılarının çıkacağı günün hayaliyle yaşamaktadır. Yakın arkadaşlarının da yardımıyla, bu dileği gerçek olacak mıdır? 

8. Küçük Askerler

Orijinal İsmi: Small Soldiers

Süre: 110dk
Yönetmen: Joe Dante
Yapımı: 1998 - ABD

Bir oyuncakçı dükkanı sahibinin oğlu olan Alan, bir gün babasının dükkanındaki asker oyuncaklarla oynamaya başlar. Birbirine rakip iki orduyu temsil eden Commando Elite ve Gorgonit'ler canlanıp gerçekten birbirleriyle savaşmaya başlayınca işler karışır. Oyuncaklara yanlışlıkla gizli bir askeri deneyle geliştirilen çipler takılmıştır ve iki taraftan biri diğerini yok edene kadar sürecek ilginç bir savaş başlamıştır.

9. My Little Pony: The Movie

Orijinal İsmi: My Little Pony: The Movie

Süre: 86dk
Tür: Animasyon , Aile
Yönetmen: Mike Joens
Yapımı: 1986 - ABD

Ponyland, midillilerin yıllık bahar festivalini mahvetmeyi planlayan şeytani bir cadının yarattığı devasa mor bir sızıntı olan Smooze'un saldırısına uğrar. 

10. Ayı Teddy

Orijinal İsmi: Ted

Süre: 107dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Seth MacFarlane
Yapımı: 2012 - ABD

Bu canlı-aksiyon animasyon komedide John Bennetisimli bir yetişkinin çocukluk dileği sonucu canlanan ve sürekli el üstünde tutulan yaramaz oyuncak ayısıyla olan hikayesi anlatılıyor.